Leksaksbåt

Vår historia

Guteform historia börjar redan på 1980-talet med ett eget snickeri i Fardhem på södra Gotland, första tillverkningen var som underleverantör av lekutrustning för utomhusmiljö. Målet från början var att skapa ett eget sortiment av välgjorda möbler för skönare utemiljö.

De första egna produkterna under 80-talet var gotlandsgungan och bänkbordet Lojsta. För att överleva vintermånaderna tillverkades dessutom under många år rotfruktslådor, fisklådor och eur-pallar som gav en jämn sysselsättning. Eftersom kunskap finns inom lekutrustning föll det sig ganska naturligt att även inreda och tillverka lekrum för inomhusbruk till köpcentrum och hotell. Som specialsnickeri tillverkade vi det mesta till utomhusmiljöer, till exempel staket, spaljeer och blomlådor.

I samband med köpet av en större snickerifabrik på Storsudret, i Burgsvik 1999, ökade efterfrågan av våra egna utvecklade produkter i jarrah. Det blev och är en storsäljare i Sverige och uppskattas för sin design och att de är välgjorda och håller i många år. Att våra kunder har sina möbler kvar efter 20 år är inget ovanligt – det ser vi som positivt ur miljösynpunkt. Från 2023 har vi flyttat tillverkning, lager och försäljning till Klintehamn. Framtiden vet man inget om, men vi ser idag en stor ökning av kunder som uppskattar våra möbler. Det är produkter som håller länge och tillverkas av den tätvuxna furan som finns här på Gotland.

Kontakta oss

Skicka ett mejl så återkommer vi, så fort som möjligt.

Besök vår webbshop shop.guteform.se

X